Vera Saastamoinen TU19-maajoukkueseen

19.8.2013

Alkuperäinen juttu Palloliiton sivuilta täältä.

 

Vera Saastamoinen huimassa vireessä TU19-lopputurnaukseen

16.8.2013 klo 17.24

Vera Saastamoinen on edustanut Suomea pitkään nuorisomaajoukkueissa. (c) SPL / Jussi Eskola1/1

Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1994) tyttöjen maajoukkue matkasi tänään perjantaina Lontoon kautta Walesiin, jossa se kilpailee ikäluokan EM-lopputurnauksessa. Huimaa kautta pelaava Vera Saastamoinen lähti matkaan kovin tavoittein.

”Hyviä hyökkääjiä”

Marianne Miettisen valmentama TU19-maajoukkue on ollut yksi kauden ehdottomista onnistujista. Joukkue raivasi tiensä EM-lopputurnaukseen voittamalla kaikki kuusi karsintaotteluaan maalierolla 27-3.


- Fiilikset ovat aivan huikeat. Odotan innolla. Olen treenannut viimeiset pari kuukautta tätä varten. Minusta tuntuu, että kaikki ovat odottaneet tätä paljon. Tämä on varmasti kaikille uran kohokohta, Vera Saastamoinen toteaa.


Vuonna 1995 syntynyt Saastamoinen ei ollut mukana kevään jatkokarsinnassa, mutta kesän vahvat otteet Naisten Liigassa toivat hänelle paikan vahvaan ryhmään. Hyökkääjä pelasi vielä viime kaudella Ykköstä lahtelaisen FC Kuusysin riveissä, mutta tällä hetkellä hän johtaa liigan maalipörssiä iskettyään HJK:lle 13 osumaa.


- Ensimmäinen Naisten Liigan kauteni on lähtenyt yllättävän hyvin käyntiin. En itse ajatellut aivan tällaista alkukaudesta.


Saastamoisen lisäksi Suomen hyökkäysarsenaaliin kuuluvat Adelina Engman (kahdeksan liigamaalia), Juliette Kemppi (kahdeksan liigamaalia) sekä Ella-Rosa Huusko (kuusi liigamaalia).


- Ei se ole niinkään kilpailutilanne. Pidämme kaikki yhtä ja hauskaa. Silloin vedetään täysiä kuka nyt sattuukin olemaan avauksessa. Kaikki ovat hyviä hyökkääjiä, Saastamoinen kuittaa.


Suomi kohtaa kisojen lohkovaiheessa Ruotsin, Norjan ja Saksan. Ensimmäinen peli on maanantaina.


Katso Saastamoisen haastattelu kokonaisuudessaan ja tunnelmia joukkueen viimeisistä harjoituksista Suomessa Huuhkaja-tv:stä.