KoronaohjeistusSuomen Palloliitto on laatinut viranomaisohjeiden ja -määräysten pohjalta ohjeistuksen jalkapallon joukkueharjoitteluun 1.6. alkaen ja noudatamme näitä ohjeita.

Ohjeistus sisältää monia tavanomaisesta poikkeavia elementtejä, joilla pyritään välttämään tarpeettomia kontakteja ja siten pienentämään tartuntariskiä.

On erittäin tärkeää, että seuramme tapahtumissa jokainen toimii näiden ohjeiden mukaisesti, jotta yhdessä kannamme vastuumme koronaviruspandemian leviämisen estämisestä.

Ohjeita noudattamalla voimme osaltamme edistää sitä, että jalkapallotoimintaa ei tarvitse tartuntatilanteen kehityksen vuoksi keskeyttää uudelleen.

 


                     - -               - -                 - -

 


Jalkapalloharjoituksiin ei tule osallistua, mikäli henkilöllä on vähänkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan, terveenä.

Harjoitteluun ei pakoteta tai painosteta ketään. Valinnan henkilön osallistumisesta harjoituksiin tekee aina henkilö itse tai hänen huoltajansa, ei joukkue tai seura.

Kaikkien harjoituksiin osallistuvien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona. Tämän lisäksi suositellaan käyttämään omaa desinfiointiainetta.

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Tekonurmen, harjoitusnurmen ja Keskusnurmen aidalla rajattu alue on harjoitusvuorojen aikana vain vuoron varanneen joukkueen käytössä.

Harjoitusvuorossa oleva joukkue huolehtii, ettei kenttäalueella ole omatoimiharjoittelijoita vuoron aikana.


Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

Harjoituksissa ei lähtökohtaisesti käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.

Harjoituksissa käytetään vain henkilökohtaisia juomapulloja ja siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Sylkemistä kentällä tulee välttää.

Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään.


Yleistä ohjeistusta:


THL:n yleinen COVID-19 -ohjeistus: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19Palloliiton ohjeistus: https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Palloliitto/ohjeistus_jalkapalloharjoittelun_toteuttamiseen_1.6.2020_alkaen.pdfTsemppiä tulevaan kauteen, pysytään terveenä ja nautitaan futiksesta!


Mäntsälän Urheilijat
Jalkapallojaosto

valmennuspaallikko @ mu-jalkapallo.fi