MU Futsal- Kasiysi 6-1(1-0) 13.2.2016

14.2.2016

Mu - Kasiysi 6-1 (1-0) 13.2.2016

Mu pelasi ystävänpäivää edeltävänä lauantaina kauden toisen ja samalla viimeisen kotiottelunsa, legendaarisella Monitoimitalon pölyisellä parketilla. Monitoimitalolle oli kerääntynyt erittäin ilahduttavasti futsalin ystäviä, joten istumapaikat katsomossa olivat hyvässä kaytössä. Mäntsäläläiset pääsivät peliin hyvällä miehistöllä kun pelistä olivat sivussa vain pelikieltoa kärsinyt Niko Maanela, maaliahne Oliver Sahlberg sekä tällä kertaa pelkästään valmentajan hommia, viikon kuumeilun takia hoitanut, Matias Grefberg. Mukana oli kuitenkin laadukas kahden maalivahdin ja 9kenttäpelaajan kaaderi. 

Peli lähti käyntiin suhteellisen tasaisissa merkeissä, joskin Mäntsäläläisillä oli alkuun enemmän ja vähemmän vaikeuksia saada avaavia syöttöjään ja pallottomia liikkeitä osumaan yhteen. Tästä syystä palloa jouduttiin aika paljon vain nostelemaan kohti kärkeä. Pikkuhiljaa Mu sai kuitenkin syöttöpelistäänkin kiinni ja pääsi myös nostelemaan hyökkäyksiään kohti Kasiysin maalia. Peli aaltoili mukavasti kumpaankin suuntaan joskin varsinkin alussa Kasiysi oli hiukan enemmän pallossa Mu:n kuitenkin pitäessä vierailiat poissa paikoilta. Muutamaan kertaan pääsi Kasiysin maaliahne hyökkääjä kääntämään jalkaansa vapaaksi ja toinen näistä tilanteista kävi jopa tolpassa, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Peliä oli kulunut hiukan yli 6minuuttia kuin Mu:n hyökkäys kuvio natsasi kohdilleen, jonka seurauksena Ville Hovi tarjoili todella maukkaan brunssin veljelleen Mikolle joka viimeisteli kuvion varmasti tyhjiin. Peli jatkui maalin jälkeen suhteellisen samoilla raiteilla kun kumpikin joukkue puolusti tarkasti, muutamia molemissa päissä nähtyjä maalin edus pomputuksia lukuunottamatta. Tauolle siirrytiin isäntien 1-0 johdossa joka jätti jännitettävää runsaslukuisille katsojille. 

Toiselle puoliajalle Kasiysi hiukan nosti prässiään, mutta nyt Mäntsäläisten syötöt rupesivat löytämään osoitteita heti alusta lähtien ja prässiä purettiin välillä pienillä maatapitkin pelatuilla sekä välillä selkeämmillä pystyyn suunnatuilla paloilla. Puoliaika oli vanhentunut muutaman  minuutin verran kun Ristolainen pääsi paikkaan jossa pallo löysi ekasta laukauksesta tiensä maalivahdin naamaan ja kaksi muuta jäivät eteen uhrautuneiden puolustajien kylkiin. Vapauttava 2-0 sai vielä hetken aikaa odotuttaa itseään, ennen kuin reilun 4minuutin pelin jälkeen Teemu Arponen vapautti Juha Jantusen maalin tekoon hienon hyökkäyksen päätteeksi. Tästä ei mennyt kuin hetki kunnes Toni Kuosa heilutti verkkoa, pelikellon näyttäessä vielä samoja minuutti lukemia. Tämän jälkeen peliä pelailtiinkin vajaat 4minuuttia enemmän ja vähemmän tasaisissa merkeissä ennen kuin Ristolaisen prässin sekä riiston jälkeen pallo löysi tiensä Joona Dysterilla joka tarjoili takaisin Tompalle pystyyn, joka liukui pallon pienestä kulmasta sisään. Tästä kului minuutti ennen kuin Teemu Arponen tarjoili illan toisensa, tällä kertaa kuvion viimeisteli maaliin, vain tärkeitä maaleja tekevä, Ville Piironen. Heti seuraavassa vaihdossa Sakari Kyyrönen tarjoili syötön takatolpalle jossa Joona Dyster vielä siirsi pallon eteen liukuneen puolustajan ohi keskelle josta vasta viimeisteli pallon verkon perukoille. Molemmat maalit olivat todella hienoja koko ketjun yhteispelillä tehtyjä, jossa vastustajaa saatiin vietyä sinne kuuluisalle nakkikioskille. Seuraavaksi oli kuitenkin Kasiysin aika viimeistellä pelin ainokaisensa kun sen maaliahne kärki pääsi kääntymään Mu:n puolustajan ohi ja runnoi pallon taidokkaasti maalin perukoille. Esimerkillinen vahvan sentterin maali joka oli samalla Kasiysin harvoja todellisia maalipaikkoja toisella puoliajalla. Tämä maali viimeisteli pelin lukemiksi 6-1.

Mu pysyi jälleen pelaamaan ehjän 40minuuttisen ja hyödyntämään vastustajan toisella puoliajalla nostaman prässäämisen hyväkseen. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta joka kuvastaa hyvin nähtyä ehjää joukkue pelaamista. Kasiysin reilusti maaleja tehtaillut joukkue saatiin puolustettua kiitettävästi pois maalipaikoilta ja varsinkin toisella puoliajalla myös Mäntsäläläisten oma hyökkääminen oli vapautunutta. Peli oli kaikenkaikkiaan hyvä henkistä, joskin muutama normaali tuomarille lämpeneminen nähtiin molemmin puolin, kun muutama vihellys vedettiin arvan kautta. Runsaslukuinen yleisö sai myös sirkushuveja usean maalin ja vauhdikkaiden tilanteiden myötä. 
Mu kiittää Kasiysiä rehdistä vastuksesta ja toivottelee onnea kauden viimeiseen peliin ja sitä toivottavasti seuraaviin saunailtoihin. Toivottavasti videokoostetta pelistä tulee, kun kamerakin taisi vieraiden puolella olla toiminnassa. 

Mu:n aloitus:
Leinonen (mv)
Kuosa, Dyster, Kyyrönen, Ristolainen (c)
Piironen, Hovi V, Hovi M, Jantunen
Arponen, Turunen (mv)

Tilastot:
Dyster 1+1
Arponen 0+2
Hovi M 1+0
Jantunen 1+0
Ristolainen 1+0
Piironen 1+0
Kyyrönen 0+1