KoiPs-MU Futsal 0-8(0-1)

1.2.2016

KoiPS-MU Futsal 0-8(0-1)         31.1.2016

 

Pitkän tauon jälkeen MU pääsi taas pelaamaan. Edellinen  MU-NuPs peli oli unohdettu ja joukkue oli valmiina tiukkaan peliin. Lohkon kärkipäässä majaileva KoiPs tiedettiin vaikeaksi vastukseksi ja edessä oli tiukka peli. Oliver Sahlberg loukkasi edellisissä harjoituksissa nilkan ja joutui jättämään pelin väliin. Avukseen tilalle nostettiin uusi pelaaja, Sakari Kyyrönen. Joukkueen mukana ollut jo muutaman kuukauden ja nyt oli aika tosi toimiin.

Peli alkoi molempien joukkueitten tiukalla puolustuspelillä. MU sai hyviä paikkoja luotua ja päästiin kokeilemaan vastustan maalivahdin päivän kuntoa. Se todettiin hyväksi ja useat viimeistely yritykset pysähtyivätkin maalivahtiin. Joista olisi kyllä pitänyt muutama niitata verkon perälle. KoiPs pelasi todella rauhallista peliä ja yritti saada MU:n puolustuksen revittyä auki hyvällä pallon hallinnalla. MU:n puolustus oli tänään kumminkin kunnossa. Siihen joutui KoiPs puuttumaan aikalisällä. Sen jälkeen KoiPs nosti maalivahdin ylös ja alkoi myllyttämään MU:n puolustusta oikein kunnolla. Siinä KoiPs ei saanut tulosta edes reikäpaidalla. MU pelasi tiiviisti ja sai estettyä hyvät veto paikat. Tolppaa lähemmäksi KoiPs ei päässyt. Ajassa 16:23  MU sai sivurajapotkun. Grefberg syötti Ristolaiselle ja Ristolainen takaisin. Grefbergiltä veto maata pitkin alanurkkaan ja tilanne oli 0-1. Siitä peli jatkui samalla kaavalla kuin ennen maalia MU pyöritti peliä ja yritti saada lisää maaleja tuloksetta. KoiPs taas sai aina reikäpaidan avulla pitkiä vaarallisia hyökkäyksiä. Mutta niissä saatin vetopaikat suljettua loistavasti. Muutaman loisto torjunnan joutui Leinonen tekemään ensimmäisessä erässä.

 

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kuin edellinen loppui. Noin minuutti oli pelattu ja Grefberg riisti pallon, nousi vahvasti laidasta ohi vastustajan. Pallo maalivahdin alta ja tilanne oli 0-2. KoiPs ei pystynyt tasa kentällisin tosiaan haastamaan MU:ta ja jatkoi reikäpaidalla pelaamista, missä jouduttiin tekemään paljon pallotonta työtä. KoiPs:n puolustus oli toiminut myös hyvin ja siitä ei meinannut löytyä reikiä. Kuusi minuuttia oli pelattu, kun ottelun loistavasti aloittanut Grefberg kumminkin löysi reiän.  Syöttö puolustuksen läpi ja Ristolainen otti pallon haltuun ja sijoitti ohi maalivahdin tilanteeksi 0-3. MU:n puolustus piti KoiPs:n  poissa maalipaikoilta ja siitä alkoi vastustaja hermostua ja tehdä virheitä. 14 minuuttia oli pelattu ja Kyyrönen teki loistavan esityön. Laittoi pallon laidasta maalille, jossa oli aivan vapaana Jantunen. Jantunen laittoi kylmän viileästi pallon maaliin. 0-4 tilanteessa peli alkoi olla täysin MU:n hallussa, vaikka reikäpaitaa vastaan pitikin puolustaa koko ajan. Puoli minuuttia edellisestä ja Leinonen torjui vedon. Heitti Ristolaiselle, joka nosti koko KoiPs:n puolustuksen yli tyhjään maaliin tilanteeksi 0-5. Siinä vaiheessa peli alkoi olla selvä. Pallonhallinta oli koko ajan enemmän KoiPs:lla reikäpaidan johdosta, mutta MU hyökkäykset oli alati vaarallisia. 16 minuuttia oli pelattu, kun Dyster antoi sivurajapotkun Ristolaiselle. Ristolainen kuljetti pienen poikittais liikkeen ja ampui kovan vedon ylänurkkaan tilanteeksi 0-6. Minuutti edellisestä ja Kyyrönen riisti pallon keskialueella. Harhautteli koko puolustuksen nippuun ja viimeisenä maalivahdin. Pallo verkkoon ja peli oli jo 0-7. Kymmenen sekuntia ennen loppua Kyyrönen sai vietyä vastustajan jälleen kahville, pallo maalille Jantuselle. Josta pallo taas varmasti verkon perille. Lopputulos 0-8 oli siinä.

 

Joukkue pelasi loistavan puolustuspelin ja pysyi tiiviinä koko ajan. Ei voi sanoa kuka olisi onnistunut parhaiten, kun kaikilla tuli onnistumisia. Toisille enemmän hyökkäys päässä ja toisille puolustuspäässä. Mainittakoon Kyyrösen loistava debyytti, maali ja kaksi syöttöä. Leinosella varmoja torjuntoja koko pelin, vaikka olikin harjoituksissa loukannut itseään ja ei ollut varmaa pystyykö pelaamaan.  Onnistunut peli kaiken kaikkiaan: maaleja vastustajan verkkoon hyvien kuvioiden päätteeksi ja oma pää pysyi puhtaana. 

 

Kokoonpano:

Ristolainen(C), Grefberg, Dyster, Kuosa

Piironen, Hovi.V, Jantunen, Kyyrönen

Leinonen(MV)

Hovi.M, Arponen

Turunen(MV)

 

Tehot:

Ristolainen 3+1

Grefberg     2+1

Kyyrönen    1+2

Jantunen     2+0

Dyster         0+1

Leinonen     0+1